Mısırlı,Buğdaylı Ayran Çorbası
Bazı tarifleri isimlendirme konusunda sıkıntı yaşadığımı söyleyebilirim.Örneğin benim memleketim Bayburt'ta bu çorbaya ayranlı çorba denir.Kısa ve net..İçinde sadece ayran mı var tabi ki hayır.!
Yoğurtlu Çorbaları Sevenler için!
Madem memleket ile başladık lafa,eklemeliyim ki;Bayburt'ta Ayranlı çorba,buğdayın yanında muhakkak mısır,nohut,yada,kuru fasulye kullanılarak pişirilir.Öte yandan çerkezler bu çorbaya çerkez çorbası demişler..Kim bilir başka hangi yörelerde hangi isimle anılıyor..Bildiğim ise bu çorbanın tarifinin babaannem tarafından aşağıdaki tarifte olduğu gibi yapıldığı...
6-7 kişilik
azıcık aşım mısırlı,buğdaylı ayran çorbası
Malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- Yarım su bardağı haşlanmış mısır
- Yaklaşık 1.5 litre su
- 1 çay kaşığı tuz
- Üzeri için tereyağ ve nane
Yapılışı
- Yoğurt,un ve suyu bir çırpıcı yada mikser yardımıyla topaklanmaması için karıştırın
- Ocağın üzerine alın.Haşlanmış buğday ve mısırı ekleyerek kesilmemesi için kaynayıncaya kadar karıştırın
- Kaynadıktan sonra tuzunu atın.10 dk.daha pişirin
- Erittiğiniz tereyağı ve nane karışımını çorbaya dökerek servis edin.Afiyet şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder