28 Ekim 2016 Cuma

Mısırlı,Buğdaylı Ayran Çorbası

yoğurt çorbası


Mısırlı,Buğdaylı Ayran Çorbası



Bazı tarifleri isimlendirme konusunda sıkıntı yaşadığımı söyleyebilirim.Örneğin benim memleketim Bayburt'ta bu çorbaya ayranlı çorba denir.Kısa ve net..İçinde sadece ayran mı var tabi ki hayır.!


Yoğurtlu Çorbaları Sevenler için!



Madem memleket ile başladık lafa,eklemeliyim ki;Bayburt'ta Ayranlı çorba,buğdayın yanında muhakkak mısır,nohut,yada,kuru fasulye kullanılarak pişirilir.Öte yandan çerkezler bu çorbaya çerkez çorbası demişler..Kim bilir başka hangi yörelerde hangi isimle anılıyor..Bildiğim ise bu çorbanın tarifinin babaannem tarafından aşağıdaki tarifte olduğu gibi yapıldığı...

6-7 kişilik



azıcık aşım mısırlı,buğdaylı ayran çorbası



Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • Yarım su bardağı haşlanmış mısır
  • Yaklaşık 1.5 litre su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Üzeri için tereyağ ve nane
Yapılışı

  • Yoğurt,un ve suyu bir çırpıcı yada mikser yardımıyla topaklanmaması için karıştırın
  • Ocağın üzerine alın.Haşlanmış buğday ve mısırı ekleyerek kesilmemesi için kaynayıncaya kadar karıştırın
  • Kaynadıktan sonra tuzunu atın.10 dk.daha pişirin
  • Erittiğiniz tereyağı ve nane karışımını çorbaya dökerek servis edin.Afiyet şifa olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...