Kasefe Tatlısı
Günlerden bir gün bir yemek programı izliyorum.Dünyaca ünlü zincir otellerden birinin restaurant şefi,ana yemeğin ardından kendi icadım diye öyle bir tatlı hazırladı ki...
Kuru Kayısıyı Hiç Böyle Yemediniz!
Hey gidi yalnız ve güzel ülkemin insanları! bu tatlı yurdumun doğusuna doğru gidildiğinde hemen hemen herkesin bilip yaptığı memleketim Bayburt'ta adı kasefe olan kuru kayısıdan yapılan işte bu tatlıydı..
Çok yıldızlı şef tarafından akrobatik hareketlerle,atomu parçalamış havasında,köpürtülmüş yoğurtla servis edilen bu tatlı;Gün kurusu kayısı tercih edildiğinde parmak yedirten,eskiden yani şekerin pek bilinmediği dönemlerde halkın enerji kaynağı,ağız tadı tatlılardan imiş..
Yoğurdu bilmem ama kaymak ve ceviz ile servis edildiğinde,yediğinize pişman olmayacağınız yöresel bir tatlı olan kasefenin tarifi ise şöyle;
azıcık aşım kasefe tatlısı
Malzemeler
- Yarım kilo kuru kayısı (tercihen gün kurusu)
- 3 yemek kaşığı toz şeker (azaltılabilir,hiç konmayabilir)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı su
- Sunum için tercihen kaymak ve ceviz.(köpürtebiliyorsanız yoğurtta olur)
Yapılışı
- Kayısıyı mümkünse teflon tavaya alın.
- Üzerine şeker tereyağı ve suyu ekleyip kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirin
- Dilerseniz bu işlemi fırında da yapabilirsiniz
- Kaymak ve cevizle servis edin.Afiyet şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder