Çıtır Çiğer
Eğer benim gibi kansızlık şikayetiniz varsa,doktorunuz sakatat özellikle de ciğer yemeyi tavsiye ettiyse ve siz nasıl olacak bu iş diye kara kara düşünüyorken...Anneniz kasapta bulduğu sakatatlarla buzluğu doldurduysa bu tarif sizin için..
azıcık aşım çıtır ciğer tarifi
4-5 kişilik
Malzemeler
- Yarım kilo dana ciğer
- 1 şişe maden suyu
- 2 kaşık un
- 1 kaşık nişasta
- 1 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
- Ciğerleri yıkayıp süzün
- Ciğerin üzerindeki ince zarı dikkatlice soyun
- Julien (ince uzun şeritler halinde) doğrayın.Dilerseniz küp küp doğrayıp şiş te kızartabilirsiniz.
- Üzerine kontrollü olarak sodayı dökün
- Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın
- Sos ciğeri kaplayacak yoğunlukta olmalı
- Bu şekilde en az yarım saat en fazla 1 gün dinlendirin
- Kızgın yağda kızartıp üzerine kimyon ekleyin.Afiyet,şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder