Kabak Yarık
Kabul ediyorum!.Uydurma bir isim..Ama neden diye bir sorun..
''Kabak Yarık'' yada Dünyada bilinen ismi ile ''Kabak Sandal''
Düşünün ki patlıcan aşığı bir kadının eşi patlıcan sevmiyor.Hal böyle olunca kendime yaptığım patlıcan yemeklerini farklı sebzelere uyarlayarak eşim için pişiriyorum.Bu durumda uydurulan yemeklerin isimleri de uydurma oluyor..Lakin lezzeti için aynı şeyi söyleyemeyeceğim..Merak ediyorsanız tarifi deneyin derim..
azıcık aşım kabak yarık tarifi
6 kişilik
Malzemeler
- 3 adet kabak
- 300 gr kıyma
- 1 ad. kuru soğan
- 1 ad. yeşil biber
- 1 ad. kırmızı kapya biber
- 2 yk. sıvı yağ
- Maydonoz
- Rendelenmiş kaşar
- Tuz,kimyon,kara biber,pul biber
- Kabakları kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
- Kabakları yıkayın.(Eğer kabuk kısmı düzgünse soymayın)
- Kabakları uzunlamasına ikiye bölün
- Kabakların ortasındaki süngerimsi dokuyu çıkarın (bu kısımlardan mücver yada çorba yapabilirsiniz)
- Kabaktan kayık şeklinde bir taban elde edin
- Oyduğunuz kabakları tuz ve karabiberle ovun
- Kızgın yağda kızartın.(Fırınlayacağımız için kızartmayı ön pişirme şeklinde yapın)
- Kıymayı tavada ezerek kavurun
- Rengi değişen kıymaya yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin
- Ardından küp küp doğradığınız yeşil ve kapya biberleri ekleyin kavurmaya devam edin.Tıpkı karnıyarık harcı gibi..
- Baharatları ve tuzu ve maydonozu ekleyip ocaktan alın
- Kızarttığınız kabakların içini kıymalı harçla doldurun.
- Üzerine rendelenmiş kaşar koyup fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin (180 derece)Afiyet,şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder