Kıymalı,Domatesli Tel Şehriye Çorbası
Şehriye çorbası;Dar vakitlerde ne çorbası yapsam diye düşünürken ilk aklımıza gelen,elimizin altındaki malzemelerle çarçabuk yaptığımız kurtarıcı çorbalardan..Ne var ki canım şehriye çorbası yapmakta diyenleriniz varsa bir kaç eklemeyle zenginleştirilmiş bu tarifle yapın gelecek ilk çorbanızı derim..
Şehriye Çorbası Yaparken;
Şehriye çorbası yaparken karşılaşılan birkaç handikapten biri şehriyenin oranının ayarlanmasıdır.Az koydum diye düşünürken bir de bakmışsınız kaşıkla içilecek bir çorba yerine çatalla yenecek bir makarna çıkmış ortaya.
Bu sorunu çözmek için şehriyeyi biraz tere yağında kavurduktan sonra suyunu eklemek yeterli olacaktır.Kavrulan şehriyeler suyu daha az çektiğinden fazla şişmez sizi sıkıntıdan kurtarırlar..
Diğer bir handikap ise;çorbanın kıvamı...Kıvam almayan çorba,içerken zorluk çıkarıyor,size çorba değilde su içiyor hissi veriyorsa ekleyeceğiniz suya bir kaşık un katarak ve dahası unu kavurarak bu sorunu çözebilirsiniz. Ee tabi lezzetli bir şehriye çorbası kıymalı ve dahi et,tavuk sulu olur dipnotu ile tarife geçiyorum.
azıcık aşım kıymalı,domatesli tel şehriye çorbası tarifi
6 kişilik
Malzemeler
- 100 gr. dana kıyma
- 2 ad. domates rendesi (rengi açık olursa 1 yemek kaşığı domates salçası)
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı un
- Yaklaşık 1 lt su + varsa 2 bardak et,tavuk suyu yoksa 1.5 lt su
- Tuz,karabiber,nane,kekik,pul biber
- limon dilimi
Yapılışı
- Kıymayı 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile ezerek kavurun.Bir kenara alın.
- Aynı tencerede tere yağında şehriyeyi ve 1 yemek kaşığı unu kavurun.
- Domates püresini ekleyin .
- Et suyu ve suyu ekleyin.
- Ardından kavrulmuş kıymayı da ekleyip kaynayıncaya kadar bir çırpıcı yardımı ile karıştırmaya devam edin.
- Tuz ve baharatları ekleyip altını kapatın.
- Limon sıkarak tüketin.Afiyet,şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder