22 Aralık 2016 Perşembe

Etli Bulgur Pilavı

bulgur pilavı tarifi


Etli Bulgur Pilavı 



''...Şüphesiz hicret edenlerin,yurtlarından çıkarılanların,benim yolunda kendilerine eziyet edilenlerin,çarpışanların ve öldürülenlerin kötülüklerini örtecek ve kendilerini altından ırmaklar akan cennetlere sokacağım.Bu Allah katından bir karşılıktır.Karşılığına en güzel olanı Allah katındadır''(Ali İmran 3/195)
Ülkemizin sınır güvenliğini korumak,Suriye'de yaşanan iç savaş ve zulme dur demek için Türk ordusu önderliğinde 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan Fırat kalkanı harekatında şehit olan askerlerimizin şehadetleri mübarek olsun!.Bu ayet ailelerine,yakınlarına müjde olsun! Kalplerine ferahlık ve metanet vesilesi olsun!.Yüce Yaradan sabırlarını artırsın! Rabbim yaralı askerlerimize de acil şifalar versin.Halen operasyonda can siparane çarpışan askerlerimize Rabbim iman kuvveti versin..Amin!...

azıcık aşım bulgur pilavı tarifi



4 kişilik


Malzemeler

  • 1 su br. pilavlık bulgur
  • 1 orta boy soğan
  • 1 ad. yeşil biber
  • 1 ad. kırmızı biber
  • 1 çorba kasesi dana kavurma
  • 1 yk. domates salçası
  • 1 yk. biber salçası
  • 2 yk. tereyağ
  • 1 yk. sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz,karabiber,pul biber,kimyon
  • 2 su br. su
Yapılışı
  • Soğanı yemeklik doğrayın
  • Eriyen yağda soğanı kavurun
  • Doğradığınız yeşil ve kırmızı biberi ekleyin şeffaflaşana dek kavurun
  • Salçaları ekleyin kokusu çıkana dek kavurun
  • Yıkayıp,süzdürdüğünüz bulguru ekleyin kavurun
  • Suyu eklemeden önce eti ekleyin karıştırın
  • Suyu,tuzu ve baharatları ekleyin
  • Pilavı suyunu çekinceye dek pişirin
  • Tencere ve kapak arasına temiz bir bez yada kağıt havlu koyup dinlendirin
  • Sıcak servis edin.Afiyet,şifa olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...