Karnabahar Graten
Karnabahar Graten oluyor,sevmeyen bayılıyor!
Karnabaharın her türlüsü kabulümdür fakat beşamel sos ve peynir eklentisi ile birlikte fırınlanırsa ki buna ''graten''usulü pişirme deniyor,en karnabahar sevmeyenin bile aklını başından alıyor.Sizde bir insana bir sebzeyi sevdirmenin haklı gururunu yaşamak isterseniz sadece tarife göz atmakla kalmayın...
azıcık aşım karnabahar graten tarifleri
4 kişilik
Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- 1 orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı süt süt
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Muskat rendesi (arzuya göre)
- Tuz,karabiber,pul biber
Yapılışı
- Karnabaharı çiçeklerine ayırın,diğer sebzeleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayın
- Tuz ekleyin.Karnabahar ve diğer sebzeler hafif yumuşayıncaya dek haşlayın
- Suyunu süzdüğünüz sebzeleri fırın kabına alın
- 2 yemek kaşığı tereyağını 1 yk. un ile birlikte kavurun
- 1 su bardağı sütü yavaşça çırpma teli ile karıştırarak ekleyin
- Tuz,karabiber ve muskat rendesi ekleyin
- Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin
- Fırın kabındaki haşlanmış sebzelerin üzerine dökün
- Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.Afiyet,şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder