Rulo Katlı Poğaça
Sabah kahvaltılarında ve çay saatlerinde puf puf kabaran,yumuşacık bi poğaça olsa! diyenlerin favorisi olacak kuruvasan efektli bir hamur işi;rulo katlı poğaça..
Kruvasan Efektli Rulo Katlı Poğaça
Ona bu efekti veren kat aralarına sürdüğümüz tereyağı esasında.Sürüyoruz ve dinlendiriyoruz.Tıpkı milföy ve kuruvasan hamurlarında olduğu gibi..Onları yapmak size zor geliyor ise;Kahvaltı ve çay saatlerinde,günlerde,düğün ve mevlitlerde..Her türlü organizasyondan sizi alnınızın akı ile çıkaracak bir tarif..
Hamuru rulo yapmadan önce içine dilediğiniz malzemeyi koyarak zenginleştirebilirsiniz.Kavrulmuş kıyma,haşlanmış patates,peynir,ıspanak,reçel,çikolata kreması vs.Ama sade hali ile gayet lezzetli ve göz doyuran bir alternatif..
azıcık aşım rulo katlı poğaça tarifi
2 tepsi için
Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1.5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta akı-sarısı üzerine
- 1 paket instant (kuru) maya
- Aldığı kadar un
- Kat aralarına sürmek için 2-3 yemek kaşığı erimiş ılık tereyağ
Yapılışı
- Un ve tuzu karıştırın.
- Maya ve şekerin üzerine ılık su ve sütü dökün.
- Ardından yumurta akını ve sıvı yağı ekleyip yoğurun.
- En az 1 saat hamurun mayalanmasını bekleyin.
- Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölün.
- 6 adetini pasta tabağı büyüklüğünde açın.
- Kat aralarını tereyağ ile yağlayın üst üste koyun 20 dk. dinlendirin.
- Kalan 6 adet hamura da aynı işlemi uygulayın. bölün.
- Geniş kısımdan başlayarak uca kadar sarın (Arasına peynir,patates,kıyma,ıspanak vb. konulabilir)
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.
- Rulo katlı poğaçayı çay ile tüketin.
- Afiyet,şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder