Sulu Köfte
Büyüklerimizden görüp,öğrenip yaptığımız bazı yemekler vardır.Usulüne uygun yapmamıza rağmen bir türlü o lezzeti yakalayamaz ''Bi daha ki sefere inşallah deriz'' Artık üzülmeye son!
Prebiyotikler,El lezzeti ve Sulu Köfte
Aslında bunun tecrübe ve birikim dışında bilimsel bir nedeni daha varmış! Prebiyotikler ! Ama nasıl olur? Prebiyotikler bağırsaklarda yaşayan bakteri ve micro organizmaların genel adı değil miydi? sorusunu duyar gibiyim...
Bende sizler gibi prebiyotikler sadece vücutta,bağırsaklarda yaşar zannederdim.Meğer prebiyotikler elimizde de bulunuyormuş ve kişiden kişiye değişiyormuş.Bu da ''el lezzeti'' denilen şeyin neden kişiden kişiye değiştiği tezini kanıtlıyor..
Bende yıllardır Babaannemin yaptığı sulu köfteyi tutturmak için nafile uğraşmışım.Öğrenmiş oluyorum...
azıcık aşım sulu köfte tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
- 250 kg. dana kıyma
- 1 çay br. ince bulgur
- 1 orta boy soğan
- 1 yumurta
- 3 ad. orta boy patates
- 1 yk. un
- 1 yk. domates salçası
- 1 yk. biber salçası
- Tuz,karabiber,pul biber,kimyon
- 2 yk. sıvı yağ
Yapılışı
- Soğanı rendeleyin yada doğrayıcıdan geçirin..
- Kıymaya soğan,bulgur,yumurta ve baharatları ekleyerek yoğurun
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,yuvarlayın.Dağılma riskine karşılık una bulayın.
- Yağda kavurduğunuz salçaların üzerine köfteleri yerleştirin .
- İri küp şeklinde doğradığınız patatesleri ekleyin.
- Sıcak su ekleyerek pişirin.Afiyet,şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder