Üzümlü Anne Kurabiyesi
Her annenin,babaanne ve anneannenin tarif defterinde bulunan,çocukluğumda kurabiye denildiğinde aklıma ve önüme ilk gelen kurabiye çeşidi.
Anne eli değmiş gibi bir kurabiye
Bazen portakallı,bazen limonlu olurdu ama hep aynı hamurla yapılırdı.Yerken ağızda dağılmaz hatta boğulacak gibi olursunuz da yanında içecek bir şey arar gözleriniz.Ama illaki anneyi hatırlatır,şefkati,sevgiyi..Sırf bu nedenle bile sevilesi bir tariftir nazarımda..Özleyenler için üzümlü anne kurabiyesi...
azıcık aşım üzümlü anne kurabiyesi tarifi
1 kare fırın tepsisi için
Malzemeler
- 100 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
- 1.5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yaklaşık 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı yıkanmış,süzülmüş kuru üzüm
- 1 çay bardağı iri taneli ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı
- Tereyağ,pudra şekeri ve yumurtayı çırpın veya yoğurun.
- Yoğurt,un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Ceviz,kuru üzüm ve tarçını ekleyin hamuru toparlayın .
- Hamurdan kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alın ikinci bir kaşık yardımıyla fırın kağıdı serilmiş veya yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.
- 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
- Afiyet,şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder