4 Ocak 2017 Çarşamba

Amerikan Salatası

Rus Salatası


Amerikan Salatası



Amerikan Salatası mı,Rus Salatası mı,yoksa İtalyan Salatası mı? Aralarında fark var mıdır? Yediğim yada yaptığım acaba hangisi? Bu belirsizlik sizi de rahatsız ediyorsa;kavram kargaşasına son verecek dosyayı açıyorum...

Amerikan,Rus ve İtalyan Salatası Arasındaki Fark Nedir?


Şahsen yıllardır aslında hepsinin aynı şey olduğunu,siyasi sebeplerden dolayı dönem dönem isim değiştirdiklerini düşünmüşümdür hep.Yani siyasal ve uluslararası ilişkilerde Amerika ile yakın ilişkilerde olduğumuzda Amerikan salatası,Rusya ile menfaatlerimiz bir olduğunda ise Rus salatası adını alıyor zannediyordum.İtalyanlarla zaten fiziksel ve kültürel bağlarımız hep vardı yani o alternatif her zaman cepte idi.Diğer iki ülke ile işler yolunda gitmediğinde İtalyan salatası diyorduk sanki..

Bu konuda etraflı bir araştırma yaptığımda;diplomasi ve bürokrasiye fazla yüklendiğimi anlamış,hayal gücümle Dünyayı birbirine katabilme gücümün de farkına varmıştım.

Meğer aralarındaki fark elle tutulacak,tadılacak kadar organik imiş.Yani Amerikan salatası,Rus salatası ve İtalyan salatası içine konulan malzemeler ve soslar nedeni ile birbirinden ayrılıyorlarmış.

Amerikan ve Rus salatasına aynı sebzeler konuluyor lakin Amerikan salatası yoğun mayonez içerirken,Rus salatasında bunun yerine,''Smetana'' denilen sütten üretilmiş ekşi krema,süzme yoğurt karışımı bir malzeme kullanılıyor.Son yıllarda bilindik Türk süt-yoğurt firmaları da artık smetana üretiyor.İtalyan salatasının farkı ise işlenmiş şarküteri ürünleri olan salam-sosis-jambon da gizli.Bu kez içine konulan malzemeler küp değil,julien doğranıyor ve mayonez ile harmanlanıyor.Tabi peynir eklentisi İtalyan salatasının olmazsa olmazlarından.

Aradaki küçük nüanslar,bu üç lezzeti birbirinden ayırıyor.Hepsine sıra ile yer vermeyi düşünüyorum.Haksızlık olmasın diplomatik ilişkilerimiz zedelenmesin diye alfabetik sırayla gidip,evvela Amerikan Salatası tarifi ile başlıyorum..


azıcık aşım amerikan salatası tarifi


4 kişilik

Malzemeler
  • 3 orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 bardak haşlanmış bezelye
  • 1 bardak kornişon turşu
  • Arzuya göre yarım bardak haşlanmış mısır
  • 500 gram mayonez
  • 2 kaşık süzme yoğurt (mayonezin tadını hafifletmek için kullanılabilir)
  • Tuz-karabiber
Yapılışı
  • Patates ve havuç ve turşuyu küp şeklinde doğrayı
  • Bezelye ve mısırı ekleyin
  • Yoğurt,mayonez ve tuzu karıştırın
  • Sebzeler ve yoğurt-mayonez karışımını harmanlayın.Afiyet,şifa olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...