Fırında Sucuklu Patates
Yemek yemek adına ne düşünürsünüz bilmem
Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı
Cemal Süreya
Kahvaltıda Fırında Sucuklu Patates
Siz de şairin mısralarını iliklerine kadar hisseden kahvaltı sevenlerden iseniz,hali hazırda kahvaltı sofralarına pekte yabancı olmayan bu lezzetleri bir araya getirmeli,sonra da bu şiiri kendi kendinize mırıldanmalısınız...
azıcık aşım fırında sucuklu patates tarifi
Malzemeler
- 3 adet patates
- 1 adet kangal sucuğun yarısı
- 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı domates sosu
- 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz,karabiber,pul biber
Yapılışı
- Tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın
- Enine doğradığınız patateslere;1 yemek kaşığı sıvı yağ,tuz,pul biber ve karabiber ekleyip harmanlayın
- Tepsinin tabanına patateslerin yarısını dizin
- Üzerine buzluktan 10 dakika önce çıkardığınız ve dilimlediğiniz sucukları dizin(dondurulmuş sucuk daha ince ve daha kolay dilimlenecektir)
- Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin
- Bir kat daha sırasıyla patates,sucuk döşeyin
- 1 çay bardağı domates sosunu patateslerin üzerine dökün
- Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder