Babagannuş
Hatay,Antep ve Arap mutfağına özgü közlenmiş sebzelerin,nar ekşisi ve limon suyu ile lezzetlendirildiği soğuk başlangıç.
Yöresel Bir Lezzet Babagannuş
Daha önce'' Mamzana yatağında hamsi şiş'' postunda mamzana nın tarifini vermiş,Edirne mutfağına ait bir lezzet olduğundan bahsetmiştim.Lakin vegan ve vejetaryen mutfağına uygun olan bu tarifi onlara saygımdan,ayrı bir post altında paylaşma ihtiyacı hissettim.
Mamzana nere Babagannuş nere demeyin iki tarif arasındaki tek fark Babagannuşta fazladan kuru soğanın olması.Bazı yörelerde çiğ,bazı yörelerde salça ile kavrulduktan sonra,közlenmiş sebzelere ekleniyor ve sosla lezzetlendiriliyor.Serin serin,hafif hafif,leziz mi leziz bir başlangıç için;
azıcık aşım babagannuş tarifi
4-5 kişilik
Malzemeler
- 2 adet orta boy patlıcan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy domates
- Yarım limon suyu
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Bir kaç dal maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- İsteğe göre ceviz içi
Yapılışı
- Patlıcan,biber ve domatesleri közleyin.Kabuklarını soyun doğrayın
- İnce ince doğradığınız soğanları 2 yk. zeytin yağı ile kavurun
- Salçayı ve sarımsakları ekleyip kokusu çıkıncaya dek kavurun
- Közlenmiş sebzelere,kavrulmuş soğan ve salçalı sosu ekleyin
- Nar ekşisi,limon suyu,baharat ve tuzu ekleyin
- Zeytinyağı ve ceviz içini ekleyip harmanlayın.Afiyet,şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder