Kırmızı Pancar Turşusu
Yüce Yaradan,biz gafil kullarının dikkatini kırmızı pancara çekmek için öyle bir renge boyamış ki;Keşfedemeyene aşk olsun...
Antioksidan Kaynağı Kırmızı Pancar
Tüm kırmızı bitkiler gibi,kırmızı pancar da yüksek oranda antioksidan içeriyor.Antioksidan:Vücutta dolaşan,bir çok hastalık,erken yaşlanma ve kansere yol açan,serbest radikallerle savaşan moleküller...Öyle ki;Antioksidan içeren bitkileri tükettiğimizde,vücudumuza asker devşirmiş oluyoruz aslında.
Tepeden,tırnağa sayılamayacak çok faydası olan kırmızı pancarı,bir detoks içeceği olarak ta tüketebiliriz elbet.Kilo vermeye yardımcı olduğu gibi,karaciğeri temizlemeye yaptığı katkı ve kan yapımına verdiği destekle de baş tacı edilesi...
Kırmızı pancarı en sık ve fazlaca tüketmenin yolu;tam da mevsimi iken turşu yapmak sanırım.Böylece faydasına fayda katıyor,damağımızı da şenlendirmiş oluyoruz.Önce doğradığımız pancarları suda haşlıyoruz.Pancarları süzerken kalan suyu,turşuda kullanmak üzere oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz.Diğer malzemeleri ve suyu ekledikten sonra kapağını kapatıp,mucizenin gerçekleşmesini yani turşu olmasını bekliyoruz.
azıcık aşım kırmızı pancar turşusu tarifi
1 kg lık cam şişe için;
Malzemeler
- 3 adet orta boy kırmızı pancar
- 4 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı kalın tuz
- Yarım çay bardağı sirke (Ben elma sirkesi kullandım)
- Bir çimdik limon tuzu
- Pancarları haşlamak için 2 bardak su
Yapılışı
- Pancarların kabuklarını soyun
- İri küpler halinde doğrayarak suda 6-7 dakika haşlayın ve süzün
- Cam şişeye pancarları sıkıca yerleştirin
- Aralara sarımsakları yerleştirin
- Sirkeyi şişeye dökün
- Pancarı haşladığınız suyun yarısında kalın tuz ve limon tuzunu eritin
- Bu suyu şişeye boşaltın.
- Boş kalan kısmı pancarı haşladığınız kalan su ile tamamlayın
- Şişenin ağzını sıkıca kapatın
- 15-20 gün beklettikten sonra açıp,tüketebilirsiniz.Afiyet,şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder