Patatesli Omlet
Geçimini ticaretle sürdüren bir ailenin kızıyım..Özel günlerde,tatillerde babamın mağazasında çalışmaya başladığımda,9-10 yaşlarındaydım.Bu sayede türlü karakterde insan tanıma fırsatı elde ettim.
Yumurtayı Şaha Kaldıran Lezzet Patatesli Omlet
Sayısız iş arkadaşım oldu.Birlikte en uzun süreli çalıştığım arkadaşlarımdan Şermin,dışarıdan yemek yemekten sıkıldığımızda,bizi kırmaz,maharetli elleriyle pratik,ama lezzetli yemekler hazırlardı.O zamana kadar yemediğim patatesli omleti de ilk kez onun ellerinden yemiştim.Daha önce haşlanmış patatesle yapılan omlet yemiştim,ama kızarmış patatesin yerini tutmuyor tabi..O gün bugün ne zaman kahvaltıya ne yapsam diye düşünsem aklıma ilk patatesli omlet ve anılar gelir..
azıcık aşım patatesli omlet tarifi
3 kişilik
Malzemeler
- 2 büyük boy patates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber,Pul biber
Yapılışı
- Patateslerin kabuklarını soyup,küçük küpler halinde doğrayın,tuzlayın.
- Yanmaz,yapışmaz yüzeyli bir tavada sıvı yağda patatesleri kızartın
- Ayrı bir kapta çırptığınız yumurtalara,pul ve karabiber ekleyin
- Tavada kızaran patateslerin üzerine dökün.
- Tahta bir kaşık yada spatula yardımı ile ve küçük dokunuşlarla omletin her tarafını eşit şekilde pişirin.Afiyet,şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder