Pırasalı Tavuklu Pay
Pırasayı sevmeyenlerin oranı hiçte yabana atılır sayıda değil.Şaşırmıyorum desem yalan olur.Devasa medeniyetler dahi anlamış ta pırasanın kıymetini biz bilememişiz..
Mucize bitki pırasa
Eski Romalılar yemeklerin sonunda pırasa yendiğinde uykusuzluğa iyi geldiğini keşfetmişler.Mısırlılar ise hipnotize edici etkisi ve rahat bir uykuya geçişin anahtarı olarak kullanmışlar pırasayı..
Bu durumda pırasanın sinirleri yatıştırdığı kanısına varıyorum şahsen.Eşinin sinirlerini yatıştırmak,ergenlik dönemindeki çocuğunun atarlarından bıkıp,zapturapt altına almak isteyen hanımlar için altın niteliğinde bir bilgi bu.Bu durumda pırasa bitkisini kullanabileceğimiz yeni sahalar bulmak öncelikli hedefimiz olmalı..
Bu hedefle işe koyulup,pizza türevi seven eşler ve çocuklar için iyi bir alternatif olabilir düşüncesi ve pırasanın hamura kattığı lezzetin bilinci ile aslında asıl gayem olan pırasayı sevdirme gayretimi birleştirip üzerine sevgimi kattım.Gayrısı takdirinize kalmış...
azıcık aşım pırasalı tavuklu pay tarifi
Büyük boy cam yuvarlak tepsi için/8 kişilik
Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağ
- Yaklaşık 3 su bardağı un (Kontrollü olarak eklenmelidir)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 fiske karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
Pırasalı Harç için;
- 1 ad. tavuk göğüs
- 4-5 dal pırasa
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber ve kimyon
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı kaşar peyniri yada parmesan
Yapılışı
- Hamur için gerekli malzemeleri yoğurun.İç harcı hazırlayana dek,streç film ile sardığınız hamuru buzdolabında bekletin
- Tavukları küp küp doğrayın
- Sıvı yağda soteleyin
- Doğranmış pırasaları ekleyip sotelemeye devam edin
- Biber salçasını ekleyip,kokusu çıkıncaya dek kavurun
- Baharat,tuz ve doğranmış sarımsakları ekleyip ocaktan alın
- Hamuru yağlanmış tepsiye eşit miktarda yayın
- Çatalla üzerinde delikler açın
- 180 derecede 10 dakika ön pişirme yapın
- Fırından çıkardığınız hamurun üzerine önce kaşar peynirin yarısını serpiştirin
- Sonrada iç harcı yayın
- Üzerine tekrar kaşar peyniri döküp,üzeri kızarana dek pişirin.Afiyet,şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder