Asma Yaprağında Levrek
Bu tarifin lezzetinden önce faydasına dem vurarak başlamak istiyorum söze...
Omega 3 Zengini Asma Yaprağı ve Levrek bir arada!!
Balığı zaten biliyoruz,içerdiği omega 3 yağı ile kalp ve beyin sağlığını koruyan,özellikle çocukların gelişimi için uzmanlar tarafından ısrarla önerilen mucize bir besin.
Lakin tıpkı balık gibi kalp ve beyin sağlığını koruyan,toplar damar yapısını kuvvetlendiren,özellikle hanımların derdi varis tedavisinde etkili,mide ve bağırsak dostu,çocukların zeka gelişimine olumlu katkısı olan bir besin daha var ki,o da aslında Türk mutfağına hiçte yabancı olmayan,dolma hali çerez misali tüketilen ''Asma Yaprağı''..
Şimdi düşünün.Bu iki birbirine sağlık açısından paralel lezzet bir araya gelirse halimiz nice olur?..
Öncesinde marine edilen balığın dostu olan ekşiliği asma yaprağından karşılaması ve onların bu dostane birlikteliğinden doğan lezzeti denemeden bir balık mevsimini daha geçirmeyin diyorum ve izninizle tarife geçiyorum.
azıcık aşım asma yaprağında levrek tarifi
2 kişilik
Malzemeler
- 2 adet levrek fileto (Toplam 4 parça)
- 12 adet irice tuzundan arındırılmış asma yaprağı (Yapraklar küçük ise ek yapılabilir.Bu durumda adet sayısı artacaktır)
- 2 adet orta boy soğan
- 1 adet limon suyu
- 1 adet süslemek için limon
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 diş sarımsak
- 2 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
- Her bir levrek filetoyu yıkayın,süzdürün ve üçe bölün
- Marine sosu için;Zeytin yağı,ezilmiş sarımsak,tuz,karabiber ve limon suyunu karıştırın
- Levrek filetoları en az bir saat bu sosta bekletin
- Bu arada soğanları ve limonu yuvarlak halkalar halinde kesin
- Her bir asma yaprağını önce levrek üzerine soğan koyarak kapatın.(dilerseniz bunu iki katta yapabilirsiniz)
- Vaktiniz varsa sarılı haldeki asma yapraklarını marine sosunda bir saat daha bekletin
- Asma yaprağında levrekleri tepsiye dizin,üzerine limon dilimleri ekleyerek 200 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin.Sıcak servis edin.Afiyet,şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder