24 Şubat 2017 Cuma

Brownie


brownie tarifi

Brownie


Brownie severler buraya!Aslında içimden başlığa  ''Gerçek Browni'' ,''Öz Hakiki Browni'' yada ''The Best Brownie'' yazmak geldi.Ama abartı limitimi aşmak istemediğimden sadece Brownie yazmakla yetindim.


Gerçek Brownie Nasıl Yapılır?


Evet Hanımlar,Beyler! Bu tarifi denedikten sonra,bu zamana kadar brownie diye yuttuğunuz ıslak keklerin yüzüne bakmak istemeyecek,bu sebeple aldığınız kalorilere üzüleceksiniz.

Gelin gerçek bir Brownie de olması gereken unsurları açıklayarak tezimi nasıl kuvvetlendirdiğimi sizlerle paylaşayım.
  1. Gerçek bir brownie de kakao değil,gerçek bitter çikolata olur
  2. Gerçek bir brownie de sıvı yağ değil,tereyağ olur
  3. Gerçek bir browniye  kabartma tozu konulmaz
Böylece yoğun bir kıvam ve çıtır bir kabuk elde etmiş oluruz.Bu hal üzere yerken,damağınıza hafif yapışan bir hamur ve dilinizde uzun süre kalan bir çikolata tadınız olur.


gerçek brownie

İsteğe göre içine parça beyaz çikolata da koyabilirsiniz.Hatta koymalısınız.Zira aralarda görünen ve yerken çatırdayan beyaz çikolatalar,karanlığın ardından gelen ışık misali,göz kırpacak size..

kek tarifleri

Ben şımarıklıkta son nokta olarak,üzerine ekstradan çikolata eritip,öyle servis ettim.Bir fincan kahve yada bir bardak çay ile birlikte servis edilmesi kuralını hatırlatmıyorum bile.Tekrar Brownie severler buraya! anonsu ile sizleri daha fazla bekletmeden tarife geçiyorum.

azıcık aşım brownie tarifi


20-25 cm. lik kalıp için;

Malzemeler
  • 320 gram bitter çikolata (80 gr x 4 paket) azaltılıp-arttırılabilir
  • 3 adet orta boy yumurta
  • 6 yemek kaşığı tereyağ (yaklaşık 90 gram)
  • Yarım su br. toz şeker
  • 1 paket vanilya yada 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay br. yada 80-100 gram beyaz çikolata
  • Üzeri için arzuya göre 100 gram bitter çikolata
Yapılışı
  • Yumurta,şeker ve vanilyayı  mayonez kıvamına gelinceye dek çırpın.
  • Tereyağı bir tavada eritin.Ocaktan alarak 320 gr. çikolatayı ekleyin ve çikolata eriyinceye kadar bir çırpma teli ile karıştırın.
  • Fırını 150 derecede ısıtın 
  • Maksimum 20-25 cm çapındaki kalıbınızı yağlayın ve içine yağlı kağıt serin (kabartma tozu kullanılmadığı için hamur çok kabarmayacaktır.Bu nedenle geniş bir pişirme kabı tercih etmeyin)
  • Yumurta,şeker ve vanilya karışımına azar azar erimiş çikolata-tereyağ karışımını ekleyin.Bir spatula yardımı ile karıştırın
  • Elediğiniz un ve tuzu ekleyin.
  • Parçalanmış beyaz çikolatayı ekleyerek karıştırın.
  • Karışımı tepsiye dökün ve fırına verin
  • Önce 150 derecede,ilk 20 dakikadan sonra 135 derecede yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • Daha ıslak bir kıvam isterseniz süreyi kısaltabilirsiniz.
  • Üzerine benmari usulü (kaynayan su üzerine konulan kapta buhar ile çikolatayı eritme)ile erittiğiniz çikolatayı dökerek servis edebilirsiniz.Afiyet,şifa olsun..











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...