Meksika Fasulyesi Salatası (Mexican bean salad)
Cowboy fasulyesi olarak ta bilinen bu cinsi,tek kanallı yayın dönemlerinde,pazar günleri yayınlanan,Western film kuşağı ile tanıdık.Cowboyların at sırtındaki hallerini ve savaşçı ruhlarını göz önüne alırsak,güce güç katan bir yiyecek olduğunu söylemek yanlış olmaz sanırım.
Renkli ve Havalı;Meksika Fasulyesi Salatası
Meksika Fasulyesi,Meksika'nın kurak ve sıcak topraklarında yetiştiğinden midir bilinmez koyu bordo ve göz alıcı rengi ile ve eklediğiniz bir kaç malzemeyle birlikte özellikle salata haliyle göze gönle hitap eden cinsten.Bizim kuru fasulye ve barbunyamız ile kıyaslayacak olursak pişirme açısından daha dirençli olduğunu ve lezzet açısından da daha derin bir tadı olduğu söylenebilir.İthal olduğu için diğerlerinden pahalı olduğunu da eklemeliyim tabi.
Marketlerde konserve hali ile satılıyor.Ben ise aktardan aldığım kuru halini,tıpkı kuru fasulye ve barbunyada olduğu gibi önceden sıcak suda bekletip,ardından haşlayarak,köz kırmızı biber,haşlanmış mısır,jalapeno,yeşil soğan,kornişon turşu ve sos ile harmanlayarak servis ettim.Doyurucu ve besleyici özelliği ile diyet listelerinde yer almaya hazır ne dersiniz?
azıcık aşım Meksika fasulyesi salatası
Malzemeler
- Bir su bardağı Meksika fasulyesi
- Bir adet közlenmiş kapya biber
- Bir çay bardağı haşlanmış mısır
- Bir kaç dal taze soğan
- Beş-Altı adet kornişon turşu
- Acıyı sevip-sevmeme derecesine göre jalapeno biber turşusu
- İki yemek kaşığı zeytin yağı
- Bir limon suyu
- Bir yemek kaşığı sirke
- İki yemek kaşığı nar ekşisi
- Bir çay kaşığı tuz
Yapılışı
- Meksika Fasulyesini bir gece önceden sıcak su ve bir çay kaşığı karbonat ile birlikte ıslatın
- Ertesi gün dişe dokunur olacak kıvamda haşlayın
- Kırmızı biber,kornişon ve jalapenoyu doğrayın
- Taze soğanları ince ince doğrayın
- Haşlanmış mısır,Meksika fasulyesi,soğan,biber ve turşuları sos ile birlikte harmanlayıp,servis edin.Afiyet,şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder