22 Mart 2017 Çarşamba

Ciğer Sote


ciğer

Ciğer Sote



Kabul ediyorum ciğer,öyle herkes tarafından çok ta sevilerek tüketilen bir besin değil!..Ama faydaları göz önüne alındığında,öyle menüde üzeri çizilecek,yabana atılacak gıdalardan da değil!

Daha önceki yayınlarımda,ciğer tarifi vermiştim.Ciğeri sebzeli değil de yalın tüketmek isteyenler ''çıtır ciğer'' tarifine burayı tıklayarak ulaşabilirler.

Ciğer Pişirirken



Ciğer pişirip,sert ve kekremsi olduğunu söyleyenlere vereceğim ipucu ile devam ediyorum söze..Pişireceğiniz ciğerin,yumuşak,hazmı kolay ve lezzetli olmasını istiyorsanız;önce dışındaki ince zarı soyarak başlamalısınız işe...

Zarını soyup yıkadığımız ve süzdürdüğümüz ciğeri sote yapacağımız için,küp küp doğruyoruz.Ardından iki yemek kaşığı sıvı yağ koyduğumuz düdüklü tencerede ciğerleri rengi değişene kadar soteliyoruz.Düdüklü tencerede yapılan ön pişirme işlemi bu noktada hem bize hız kazandırıyor hem de daha yumuşak kıvamlı bir ciğer elde etmemizi sağlıyor.Üzerine eklediğimiz yarım litre sıcak su ile tuz ilave etmeden yaklaşık 50-55 dakika pişiriyoruz ciğerleri.


sakatat tarifleri

Pişme süresinin sonuna doğru bir soğanı küp küp doğrayıp,sıvı yağda kavuruyoruz.Sivri biberleri ve kırmızı kapya biberleri de küp küp doğrayıp ekliyoruz soğanların üzerine.Sarımsağı,domates püresini,baharatları ve tuzu ekleyip 15-20 dakika daha pişiriyoruz.Üzerine kimyon serperek,pilav veya patates püresi eşliğinde afiyetle yiyoruz.

azıcık aşım ciğer sote tarifi


4-5 kişilik

Malzemeler
  • Yarım kilo dana ciğer
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kimyon,karabiber,pul biber,kekik,kişniş
  • 1 su bardağı domates püresi
  • Yarım litre sıcak su
dana ciğer

Yapılışı
  • Ciğerin üzerindeki zarı dikkatlice soyun,yıkayın,süzdürün ve küp küp doğrayın
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklediğiniz düdüklü tencerede rengi değişinceye dek ciğerleri soteleyin.
  • Üzerine sıcak su ekleyip tuz ilave etmeden 50-55 dakika pişirin
  • Başka bir tencerede soğanları küp küp doğrayarak,iki yemek kaşığı sıvı yağda soteleyin
  • Küp küp doğradığınız kapya ve sivri biberleri ekleyerek sotelemeye devam edin.
  • Süzdürülen ciğerleri sebzelerle buluşturun.
  • Doğranmış sarımsak,baharatlar,tuz ve domates püresini ekleyerek15-20 dakika daha pişirin.Afiyet,şifa olsun..










2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık insanlar için en sağlıklı binler lokum gibi ciğerler teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. İnsanlar için en faydalı besinler grubunun başında gelen ciğerler vitamin ve protein bakımından en zengin ürünlerdir d ve demir vitamini gibi zinde güçlü tutucu özellikleri vardır ben bir Toptan Dana Kuzu Ciğeri  pazarlamasını yapan biri olarak insanlara ciğer yetiştirmekte gerçekten zorlanıyoruz bir çok test ve kontroller den geçirdikten sonra satışını yapıyoruz ve türkiyenin her noktasına gönderiyoruz.

    YanıtlaSil

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...