22 Mart 2017 Çarşamba

Çikolata Soslu Islak Kek

ıslak kek


Çikolata Soslu Islak Kek


İçinde çikolata varsa güzeldir! diyenler...Nemli,hafif ıslak kekleri sevenler!.Fakat ıslak keki yaparken,içindeki malzemeden ayırıp,üzerine dökmek yerine,çikolata sos ile kekin lezzetini taçlandırmak isteyenler! devamını okusunlar bi zahmet!


Çikolatanın Lezzet Kattığı Kek


Öncelikle bir hatırlatma yaparak ve doğru bilinen bir yanlışı düzelterek başlamak istiyorum söze..Resimde görmüş olduğunuz kek browni değil,çikolata soslu ıslak kektir.Her çikolatalı kek,brownie olmadığı gibi,brownie de ıslak kek değildir.Brownie tarifi arayanlar burayı tıklayarak tarife ulaşabilirler.

Kekin en çok çikolatalı ve kakaolu olanını severim.Bir de hafif nemli olursa,bir de yanında çay yada kahve olursa,mutluluğun resmi için aranan öğeler tamamlanmış olur gözümde...

Kakaolu kek yaptığımda;keki yavanlıktan kurtarmak için,illaki üzerinde sos,yada eritilmiş çikolata arıyor gözüm,damağım.Hal böyle olunca;bir kaç malzemeyi birleştirerek sos haline getiriyor ve döküyorum üzerine kekin..Sosun,kekin iliklerine kadar işlemesi için biraz mühlet veriyor,buzdolabında bekletiyorum.Eee sonrası sizce de malum...

azıcık aşım çikolatalı ıslak kek tarifi


Malzemeler

Kek için;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker (şekerli sevenler artırabilir)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakao (25 gr)
  • 2.5-3 su bardağı elenmiş un
Çikolata sosu İçin;
  • 2 su bardağı süt (Akışkan kıvam sevenler süt oranını artırabilir)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 80 gr. bitter çikolata (parçalanmış)
  • 1 paket kakao (25 gr.)
cake recipe

Yapılışı
  • Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtaları mayonez kıvamına gelinceye dek mikser ile çırpın
  • Sıvı malzemeleri ekleyip çırpıcı ile karıştırın
  • Elenmiş un,kabartma tozu,kakao ve vanilyayı karıştırarak dıştan,içe doğru karıştırın.
  • Tereyağ ile yağladığınız kalıba kek hamurunu döküp 20 dakika 180 derecede daha sonra 160 derecede kürdanla kontrol ederek pişirin
  • Pişen keki fırından çıkarıp,üzerine temiz bir bez örtün.
  • Sos için gerekli malzemeleri karıştırıp,ocağa alın
  • Kaynayıp,katılaşınca ocaktan alın.Tereyağı ekleyin ve üzerinin kabuk bağlamaması için ara ara çırpıcı ile karıştırın.
  • Ilınan kekin üzerine,kürdan ile delikler açın.
  • Sosun ilk sıcaklığı geçtiğinde,kekin üzerine dökerek yayın.
  • Buzdolabında bir kaç saat bekletip,servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...