27 Mart 2017 Pazartesi

Fırında Kabak Mücver

mücver tarifi


Fırında Kabak Mücver


Bazı sebze ve meyveler yaz,kış tezgahta olunca,hangisinin yaz hangisinin kış sebzesi ve meyvesi olduğunu karıştırır olduk...
Kabakta onlardan biri...Çoğunuz,aslında bir yaz sebzesi olan kabağı,kara kış günlerinde bile tezgahta dipdiri durarken görmüştür.İtiraf ediyorum,mevsiminde tezgahta kötü duran ıspanak ve pırasaya tercih ettiğim zamanlar oldu kabağı...

İstatistik bir araştırma yapacak olsak;Kabakla yapılan ve aklınıza gelen ilk yemek nedir?..diye Çoğunluk kabak dolması ve mücver diyecektir sanıyorum.

Evet mücver!...Güzel yapılırsa,dikkat edin altını çiziyorum,yanında da sarımsaklı yoğurt olursa,yiyeni mest edecek mücver!..


Lezzetli Mücver İçin;


  • Bunun için öncelikle az çekirdekli kabak seçmelisiniz.
  • Kabakları rendeledikten sonra avucunuza kısım kısım alıp suyunu sıkmalısınız.Taşı sıkıp suyunu çıkaracak bir yapıda iseniz,bu sizin için hiçte zor olmayacaktır.
  • İç harcı için bol yeşillik doğramalısınız.Özellikle dereotu,kabağa en yakışan ot türüdür.
  • Yine iç harcı için yağlı bir peynir türü kullanmalısınız.Eğer mücveri fırında yapacaksanız,üzeri için kızaran,bir peynir kullanmak mücverin lezzetine lezzet katacaktır.
  • Son olarak kabağa en yakışan baharat olan;kara biberi bol bol kullanmalı,mücverin rayihasını artırmalısınız.
  • Mücveri kızartarak yapacaksanız derin bir kapta,bol yağda kızartmalısınız.
Mücver nasıl yapılır

Bu püf noktaları eşliğinde,fırında kabak mücver nasıl yapılır?gelin ayrıntılı tarifine beraber göz atalım...


azıcık aşım fırında kabak mücver tarifi


6 kişilik

Malzemeler
  • 2 adet büyük boy kabak
  • 3 dal taze soğan
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1/3 demet dereotu
  • 1 çay bardağı un
  • 2 yumurta
  • 100 gram lor peyniri
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz-karabiber
Yapılışı
  • Kabakları rendeleyin ve avucunuzda suyunu sıkarak,bir kaba alın
  • Yeşillikleri doğrayıp,üzerine ekleyin
  • Yumurta,un,lor peyniri ve baharatı da ekleyip karıştırın
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına mücver harcını yayın
  • 30-35 dakika kadar alt üst 180 derecede fırında pişirin
  • Çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar serpin ve tekrar fırınlayın
  • Kızarınca fırından çıkarıp,dinlendirdikten sonra servis edin.
  • Kızartmak isterseniz,kaşar peynirini eklemeden,kaşık yardımı ile aldığınız mücver hamurunu kızgın yağda alt,üst kızartın.Yağını süzdürerek alın ve servis edin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...