28 Mart 2017 Salı

Maş Fasulyesi Salatası

salata tarifleri

Maş Fasulyesi Salatası



Dünyada Çin ve Hindistan,ülkemizde ise Gaziantep ve Toroslar'da yetişen maş fasulyesi,bilinen en kaliteli baklagillerden...


Maş Fasulyesinin Faydaları


100 gram haşlanmış maş fasulyesinin 7 gram protein içerdiğini düşünürsek,protein ihtiyacını bitkilerden sağlayan veganlar için altın değerinde haliyle..Sadece protein mi ?..

Vitamin ve mineraller açısından da zengin olan maş fasulyesi;yüksek oranda C vitamini içeriyor.Demir eksikliği problemi olanlar için,baş ucu besini olması gereken maş fasulyesi;çinko ve magnezyum içeren özelliği ile saç dökülmesi ve tırnak kopması gibi dertlere de deva oluyor.

                                                 vegan recipe

Sıkı durun altın vuruşu yapıyorum..Lifli yapısı nedeniyle,tok tutan ve metabolizmayı hızlandıran maş fasulyesi,kilo vermeye de yardımcı oluyor!.Glisemik endeksinin düşük oluşu,şeker hastalarını mutlu ederken,gluten içermemesi de,alerjik bünyeleri mest ediyor.

Bu kadar sağlıklı ise tadı pek güzel olmayabilir! ön yargısını yerle yeksan eden maş fasulyesi;sulu yapısı,hoş kokusu ve lezzeti ile benim en favori baklagillerimden oldu bunu da dipnot olarak şöyle bir kenara yazıyorum ve maş fasulyesi salatası tarifine geçiyorum..

maş fasulyesinin faydaları


azıcık aşım maş fasulyesi salatası tarifi


4-5 kişilik

Malzemeler
  • 1 su bardağı dolusu maş fasulyesi
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 3-4 dal taze soğan
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1 adet konserve mısır
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz-karabiber
Yapılışı
  • Fasulyeyi bir gece önceden yada 4-5 saat önceden sıcak suda ıslatın
  • Suyunu süzüp,üzerine sıcak su ekleyin ve yaklaşık 20 dakika haşlayın.
  • Mercimek gibi çabuk haşlanan maş fasulyesini süzün ve bir kenarda bekletin
  • Yeşillikleri ince ince doğrayın
  • Kornişon ve köz biberleri küp şeklinde doğrayın
  • Sudan geçirdiğiniz mısırı,turşuyu,köz biberleri,yeşillikleri maş fasulyesinin üzerine ekleyin.
  • Sos malzemesini karıştırıp maş fasulyesi salatasına ekleyin ve harmanlayın.
  • 1-2 dakika dinlendirip servis edin.Afiyet,şifa olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...