Tatlı Milföy Külahları
Eşhuru'l Hurum'dan (Haram aylar,hürmete layık aylar) olan Recep ayını idrak etmeye başlıyoruz.Şehrullah yani Allah'ın ayı olarak bilinen Recep ayı,Cenab-ı Hakka mahsus bir ay olduğu için,bu ayda tutulan oruçların ve işlenen sevapların mükafatına dair misli ile karşılık,Rabbimiz tarafından müjdeleniyor biz kullara!...
Böylesine mübarek bir aya girerken,tatlı bir tarif ile sofralarınıza konuk olmak istedim.Yapımı ile basit,haşmeti ile göz dolduran,çıtır,yumuşacık,tatlı bir tarif...Yapımı için aşağına gördüğünüz metal külah kalıplara ihtiyacınız olacak.Pazarlarda,büyük marketlerde kolayca bulabileceğiniz bu kalıpları kullanabilir,yada yağlı pişirme kağıdından kendi külahlarınızı yapabilirsiniz.
Milföy ile yapılan kolay bir tatlı
Buzluktan çıkardığınız dikdörtgen milföy hamurlarından,ince uzun şeritler keserek başlıyoruz işe.Hafif yağladığınız kalıplara birbirinin üzerine gelecek şekilde,ne çok gevşek,ne de çok sıkı olacak şekilde sarıyoruz.
Fırına girmeden önce tam da böyle görünen milföy külahlarını,200 derecede kızarana dek pişirdikten ve oda sıcaklığında soğuttuktan sonra,kalıplardan çıkarıyoruz.İsteğe göre içine çırpılmış krem şanti ve pastacı kreması dolduruyor,fındık,fıstık,ceviz,şekerleme yada çikolata ile süsleyerek servis ediyoruz.İsteğe göre pudra şekeri de serpebilirsiniz.
azıcık aşım tatlı milföy külahları tarifi
12 adet için;
Malzemeler
- 12 adet dikdörtgen milföy hamuru
- 1 paket krem şanti
- 1 bardak süt
- Süslemek için;ceviz,çikolata,fıstık vs.
Yapılışı
- Milföy hamurundan ince uzun şeritler kesin.
- Hafif yağlanmış metal kalıplara,şeritleri birbirinin üzerine gelecek şekilde sarın.
- 200 derecede kızarana kadar pişirin.
- Krem şantiyi bir bardak süt ile çırpın.
- Soğuyan ve külahlardan çıkarılan külahlara,krem şantiyi doldurun.
- Fıstık,ceviz,çikolata,şekerleme ile süsleyerek servis edin.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder