17 Mart 2017 Cuma

Zeytinyağlı Bakla

bakla nasıl yapılır?


Zeytinyağlı Bakla Tarifi



Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var! O da tezgahlarda durma süresi kısa olan baklayı,görür görmez alıp,pişireceksin.!..

Bahar Sebzesi Bakla


Bazı sebze ve meyvelerin tezgaha düşmesiyle kaybolması neredeyse bir oluyor.Enginar,vişne,bamya ve bakla bunlardan bazıları.''Ha aldım ha alacağım derken'',bir de bakmışsınız yerini başka sebze ve meyvelere devretmiş.

Kötü tecrübelerimden öğrendiğim kadarı ile,cemreler düşmeye başlayınca,bakla da tezgahtaki yerini alıyor.Derin dondurucuda saklanamayacak kadar narin olan bu sebzeyi,görünce aldın aldın,yoksa kurusuyla idare edersin.

Bu defa bende azmettim,kaçırmamak için baklayı pazar tezgahında görünce,bir telaşla aldım.''Bakla için mi? bunca hengame'' diyenleriniz vardır.Öyle demeyin.!.Bağışıklık sisteminden,kalp sağlığına,deri hastalıklarından,parkinsona,böbrek kumu düşürmeye yardımcı olmaktan,hemoroide kadar bir çok hastalığa faydası var baklanın..

Sevmeyeni çoktur biliyorum.Ama muhtemelen daha önce kötü pişirilmiş bakla yemişlerdir.İsterseniz bir de aşağıdaki tarife göre pişirin,sevmezseniz söz bir daha lafını etmeyeceğim zeytinyağlı baklanın!..

tencere yemekleri


azıcık aşım zeytinyağlı bakla tarifi



5-6 kişilik

Malzemeler
  • Yarım kilo taze bakla
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (azaltılabilir)
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 silme tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz-karabiber
  • Yarım bardak su
  • Üzeri için yoğurt-dereotu
Yapılışı
  • Baklanın varsa kılçıklarını temizleyip,ikiye bölün ve su dolu bir kaba koyun (kararmaması için)
  • Soğanı yemeklik doğrayın.Tuz ve şekerle birlikte,zeytin yağında kavurun
  • Baklaları ilave edin,üzerine limon suyu ekleyerek iki dakika kavurun.
  • Unu,yarım su bardağı su ile birlikte karıştırıp,pürüzsüz hale getirin ve baklanın üzerine dökün
  • Kapağını kapatıp,düdüklüde ise 17-18 dakika tencerede ise 40 dakikaya yakın pişirin.
  • Tencerenin kapağını sürekli açmamak,baklanın kararmaması için önemli ipuçlarından.
  • Zeytinyağlı Baklayı sarımsaklı yoğurt ve doğranmış dereotu ile birlikte servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...