Bezelye Yemeği
Yaradanın insanın hizmetine sunduğu,sebzeler ve meyvelerin vücudun döngüsüne göre mevsimsel dağıtıldığına inanıyorsanız,bezelye gerçeği ile inancınızı perçinlemiş olacaksınız..
Bezelyenin Faydaları
Hani bahar geldiğinde kendimizi yorgun hissederiz,cildimiz ve saçlarımız bu değişimden gözle görülür bir biçimde etkilenir,saçlar dökülmeye,cilt pullanmaya,çil varsa,güneş ile birlikte gün yüzüne çıkmaya başlar ya işte;tam da bu mevsimde derde derman bezelye tezgaha çıkar.
Özünün,çil ve leke giderici kremlerde kullanılıyor olması bizler için altın değerinde bir ipucu..Ayrıca anti-aging özelliği ile kırışıkları önlemede etkili,folik asit bakımından zengin oluşu ile hamile ve emziren annelere tavsiye edilen bezelye;antioksidan içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahip.Bu da mevsim alerjilerine karşı vücut direncini artırıyor.
Kan şekerini düzenlemesi,sindiriminin kolay olması,iskelet ve kemik yapısını güçlendirmedeki etkisini de eklersek,bahar ve yaz aylarının başucu sebzelerinden biri oluveriyor bezelye benim için...
azıcık aşım bezelye yemeği tarifi
Malzemeler
- Yarım kilo bezelye
- 1 adet orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağu su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber,pul biber
Yapılışı
- Soğanları yemeklik doğrayıp yağda tuz ile birlikte kavurun
- Salçaları ekleyerek kokusu çıkıncaya dek kavurun
- Havuçları ekleyip 2 dakika kavurun
- Ardından bezelye ve patatesi ekleyip 2 dakika kavurun
- Sıcak su ekleyerek,bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Afiyet,şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder