18 Nisan 2017 Salı

Levrek Kavurma

balık yemekleri

Levrek Kavurma



Balık yasağının başlamasına bir kaç gün kala alıp,kavurup sonrada bir güzel fırınladığım levreklerin paylaşıma hazır hale gelmesi bu günü buldu..

Levreğin En Sevdiğim Hali


Levreğin en çok bu halini sevdiğimi söylemeden edemeyeceğim.Yanına eşlik eden sebzeler miydi,onu lezzetli kılan? Mantar mı? Soya sosu ve baharatlar mı? Yoksa üzerine bırakılan tereyağı ile birlikte fırınlanması mı? bilemedim.Belki de levreğin kendisinin gider ayak tadım damağınızda kalsın,yeni sezonda görüşmek üzere mesajı idi..Her ne idi ise,bizi ziyadesi ile mutlu etti.

fish recipe

Daha önce asma yaprağında levrek yapmış,sizlerin beğenisine sunmuştum.Merak edenler burayı tıklayarak tarife ulaşabilirler.Asma yaprağında levrekte,hafif ekşimsi,yüksek aroma ve ot tadı hakim iken,levrek kavurmada biber,soğan ve sarımsağın etkisi ile daha soft bir balık tadı ve mantar aroması hakim.Bu da sizi kesmeden,bir porsiyon daha dedirten bir balık yemeği haline getiriyor levrek kavurmayı...

Sebzeli Levrek Kavurma

Levrek Kavurma Nasıl Yapılır?



Nasıl yapıldığı konusunda bir kaç tüyo vermek gerekirse;Eğer kavurma yapacaksanız,öncelikle beyaz etli bir balık tercih etmeli ve onu  fileto haline getirmelisiniz.Balıkçınız,rica ile bunu sizin yerinize yapıyor ise ne ala!..Yıkayıp,süzdürülen filetoları küp küp doğrayın,sarımsakları ezin,soğanları ve biberleri julien (ince-uzun)doğrayın,iki yemek kaşığı zeytinyağı ile önce,sarımsak ve soğanı,ardından balıkları,mantarları ve biberleri bir kaç dakika soteleyin.Baharat,tuz ve soya sosunu ekledikten sonra,dilerseniz fırın kabına,dilerseniz kiremit kaplara paylaştırın,üzerine tereyağ ekleyerek fırınlayın ve suyuna bana bana afiyetle,yiyin..

azıcık aşım levrek kavurma tarifi


Malzemeler
  • 3 adet levrek (Fileto)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük boy domates
  • 1 adet büyük boy kırmızı kapya biber
  • 10-12 adet mantar
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı toz biber
Yapılışı
  • Soğanları piyazlık doğrayın
  • Sarımsakları ezin
  • Zeytinyağı ile 1-2 dakika soteleyin
  • Levrekleri iri küpler halinde doğrayın.Tavaya ekleyip soteleyin
  • Julien doğranmış biberleri ekleyip birlikte soteleyin
  • Doğranmış mantarları ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin
  • Soya sosu ve baharatları ekleyin.İhtiyaç halinde tuz ekleyin(Soya sosunun tuzlu olduğunu unutmayın)
  • Fırın kabı yada kiremit kaplara koyduğunuz levrek kavurmanın üzerine tereyağı ekleyerek 200 derecede 15-20 dakika fırınlayın.Afiyet,şifa olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...