21 Nisan 2017 Cuma

Muhallebi Dolgulu Kurabiye


muhallebi dolgulu kurabiye


Muhallebi Dolgulu Kurabiye


Klasik tek lokmalık,sade kurabiyelerden sıkılan,yerken ve yaparken heyecan yaşamak isteyen,deneyim severler devamını oku linkini tıklayabilirler...

Evet tıkladık ne olacak şimdi diyorsunuz değil mi? Öyle yüksekten kendini aşağıya bırakmak,uçurum kenarında yürümek,kamikazeye binmek gibi bir heyecan vaat etmiyorum elbette.Makul olmak gerekirse altı üstü kurabiye zaten..Yerken,içinden akıp,damağınızı ıslatacak bir muhallebi ve kurabiye hamurundan mütevellit.Genel durum bu..Ama kurabiye kategorisinde değerlendirir iseniz fena değil hani..Tabii bir kaç püf noktasına dikkat etmek şartı ile...

çay saati ikramları

Muhallebi dolgulu kurabiye yaparken


  • Mesela;kurabiye yapımına önce muhallebi dolgusunu hazırlayarak başlıyoruz.Zira ve illa,muhallebinin soğuk ve katı olması lazım ki;sıcaklığı ile hamuru çürütmesin ve yayılarak,hamuru kapatırken size zorluk çıkarmasın.
  • Hamurun içine koyacağınız muhallebi miktarı,sizin bu görüntüyü isteyip,istemediğiniz ile doğru orantılı olmalı.Gizli kalsın,yiyene sürpriz olsun derseniz ölçülü;benim gibi artsın eksilmesin,taşsın dökülmesin isterseniz de bol bol muhallebi ile doldurup kapatabilirsiniz kurabiyeleri.
tatlı tarifleri

Gayrısını biliyorsunuz zaten.Kulak memesi kıvamında yoğrulan,birazda buzdolabında dinlendirilen klasik kurabiye hamuru.Aklınıza takılan bir şey yoksa,kolay gelsin diyerek tarife geçiyorum..

azıcık aşım muhallebi dolgulu kurabiye tarifi


10-11 adet kurabiye için;

Malzemeler

Hamuru için
  • 125 gr. tereyağ (oda sıcaklığına yakın)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Muhallebi  Dolgusu için
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı

  • Muhallebi malzemelerini karıştırarak,ocağa alın.Katılaşıncaya ve kaynayıncaya kadar pişirin.Önce oda sıcaklığında,ardından buzdolabında soğutun.
  • Tereyağ,yumurta,yoğurt ve şekeri yoğurup,mümkün olduğunca pürüzsüz hele getirin
  • Unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan aldığınız parçaları,pasta tabağından küçük,çay tabağından büyük olacak şekilde açın
  • Muhallebi dolgusundan koyarak kapatın.
  • 180 derecede hafif üzeri kızarınca fırından çıkarın.
  • Muhallebi dolgulu kurabiyeyi,pudra şekeri serperek servis edin.Afiyet,şifa olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...