Ağırlıklı olarak okyanuslarda yaşayan dev orkinos türü bu balıklar,boy boy kutulara girip,kah salata,kah makarna olarak sofralarımıza konuk oluyorlar..
Ton Balığı Gerçeği
5-6 metreye varan boyu ve 900 kilograma kadar çıkan ağırlığı ile,büyük teknelerle ve profesyonel bir yöntem ile avlanma gerektiriyor orkinoslar.
Japon mutfağının gözdesi;sushi ve saşimi gibi çiğ balıkla yapılan yiyeceklerin,Dünya çapında yoğun olarak tüketilmesi ve kontrolsüz avlanma nedeni ile neslinin tükenmek üzere olduğu söylenegelen bir balık türü aynı zamanda...
Kolay Yemek Sevenlerin Gözdesi Ton Balığı
Ülkemizde daha çok konservesinin yaygın olduğu ton balığı,diyet yapanlar,öğrenciler ve bekar yaşayanlar için,kutuyu açıp biraz limonla tüketilen,bu haliyle bir öğünü kurtaran yiyecek türü olarak biliniyor...
Zaman zaman benim gibi ev hanımları da,makarna bakınız ton balıklı makarna ve salata ile buluşturarak sofrasını zenginleştiriyor.
Böylece küçük balıkları yiyerek beslenen ton balıklarının,bünyesinde barındırdığı ağır metalleri,beraberinde yediğimiz yeşilliklerle en aza indirgiyor,lezzetinden de mahrum kalmıyoruz...
azıcık aşım ton balıklı salata tarifi
4-5 kişilik
Malzemeler
- 160 gr. ton balığı (iki küçük kutu)
- 1 adet küçük marul yada göbek salata
- 1 adet salatalık
- 3-4 dal taze soğan
- 1 adet pembe domates yada 5-6 adet cherry domates
- 1 adet küçük konserve mısır
- Arzuya göre 5-6 adet yeşil zeytin
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 limon suyu
Yapılışı
- Marul,yeşil soğan,domates ve salatalığı doğrayın
- Konserve ton balıklarını ve konserve mısırı süzün.Doğranmış malzemelere ekleyin
- Zeytin çekirdeklerini ayıklayarak salataya ekleyin
- Tuz,zeytinyağ,sirke ve limon suyunu karıştırın
- Salataya döküp,harmanlayın.Afiyet,şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder