12 Haziran 2017 Pazartesi

Ali Nazik

Ali Nazik Kebabı

Ali Nazik


İddiaya göre Yavuz Sultan Selim sefer esnasında Antep dolaylarında konaklar..İkram edilen bu yemeği tadar ve sorar;Hangi eli nazik yaptı bunu?..

                        Kebab Tarifleri

Eli nazik mi?,Ali nazik mi?yoksa Ala nazik mi?..


Bu yemekle ilgili duyduğumuz üç farklı isim..Adına kebap diyen restoranların aksine yemek olduğunu iddia eder her Antepli Ali nazik in..İddialarının mantıklı bir sebebi var aslında;o da etin mangal ateşinde pişmemiş olması..
                               
                                 

Yöresel yemek yapan restoran menülerinde iki,bazen üç farklı çeşidini göreniniz vardır.Etli,köfteli,kıymalı..Her müşterinin damak tadına hitap edebilmek için çeşitlendirilen bu kebabın tabanında,sarımsak ve tuz ile lezzetlendirilmiş közlenmiş patlıcan ve süzme yoğurt karışımı kullanılıyor.Üzerine kıyma yada köfte konulmuş versiyonu lezzetli de olsa,aslına en uygun olanı et ile yapılanı..

Lezzetli Tarifler

Anteplilerin affına sığınarak,adını bir sultandan alan Ali nazik kebabının tarifine geçiyorum.

azıcık aşım ali nazik yemeği tarifi


6 kişilik


Malzemeler

Tabanı için;

  • 5 adet kemer patlıcan (Bostan patlıcan ile de denedim.lakin ince kemer patlıcan daha az çekirdekli oluyor)
  • 1.5 bardak süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
Etli kısım için;
  • 500 gr. dana yada tercihen kuzu eti.
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (Bazı Antepliler koymuyor)
  • Karabiber,kimyon,pul biber
  • 1 fincan su
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Közlenmiş sebzeler kırmızı-yeşil biber,domates
Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?
  • Patlıcanlara çatalla delikler açıp,ocakta yada fırında közleyin.
  • Üzerini süslemek için kullanacağımız biber ve domatesleri de közleyin
  • Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun ve bıçak yardımı ile kıyın.
  • Sarımsakları soyun ve tuz ile birlikte dövün.
  • Süzme yoğurt,patlıcan ve sarımsakları karıştırın.
  • Eti haşlayın.
  • Doğranmış soğanları tereyağ ve sıvı yağ ile birlikte kavurun.
  • Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin
  • Eti,tuzu ve baharatları ekleyin.
  • Suyu ekleyip,10 dakika pişirin.
  • Patlıcanları servis tabağına alın.
  • Üzerine etleri yayın
  • Üzerine eritilmiş tereyağ ve toz biber karışımını dökün
  • Közlenmiş sebzeler ile süsleyin.Afiyet olsun...

 Videolu Tarif İçin Tıklayınız

1 yorum:

  1. Iron Bone Stinger's - Titanium Belly Ring
    I was on titanium dioxide sunscreen the verge of wearing my Iron Bone Shower. I ford escape titanium was a titanium stud earrings little disappointed when I first titanium price saw this item. I was in awe of the $39.99 · ‎In babyliss pro titanium hair dryer stock

    YanıtlaSil

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...