Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Enginar
Bitiyor abla son! nidaları ile yeri göğü inleten pazar esnafının,sözünü dinleyip aldım enginarları almasına da..Ne yapsam da zaten sağlıklı olan bu enginarların lezzetini artırsam gailesi sardı beni..
Bu minvalde,her sebze ile birlikteliğinden alnının akı ile çıkan beşamel sos geldi aklıma..Daha önce zeytinyağlı enginar dolması tarifinde sebze ve tavuğu bir arada kullanmıştım.Bu kez farklı olmak adına,beşamel sosu,kıyma ile kombinledim.
Bu enginar tarifi bir başka
Sadede gel..sonuç derseniz..Oldu oldu.Pek güzel oldu.Hatta ''best ever'' (şimdiye kadarkilerin en iyisi) diyebileceğim lezzette bir tarif oldu.Enginarı,keskin kokusu ve tadı nedeni ile yargılayıp,kendilerini mahrum bırakanların bile yiyip,yutabileceği bir tarif oldu.
azıcık aşım fırında beşamel soslu enginar tarifi
4 kişilik
Malzemeler
- 4 adet çanak enginar
- 200 gram. kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yeşil biber
- 1 kırmızı kapya biber
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Yarım limon suyu
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber,kimyon,kekik,kişniş
- Üzeri için dereotu
Beşamel sos için
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 silme yemek kaşığı tereyağ
- Tuz,karabiber,muskat rendesi
Yapılışı
- Enginarları,limon suyu ve tuz ile birlikte haşlayın
- Kıymayı yağda ezerek kavurun
- Küp küp doğranmış soğanı,biberleri ve ezilmiş sarımsakları ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Kıymaya tuz,kimyon,karabiber ve kekik ekleyin.
- Yarım su bardağı sıcak su ekleyerek kıymayı pişmeye bırakın.
- Beşamel sos için;eriyen yağda unu kavurun.
- Sütü,tuzu,karabiberi ve muskat rendesini ilave ederek çırpıcı yardımı ile muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin.
- Pişen kıyma harcı ile beşamel sosu harmanlayın.
- Kaşık yardımı ile kıymalı beşamelli harcı,enginar çanaklarına paylaştırın.
- Üzerlerine kaşar peyniri rendesi ekleyerek 200 derece fırında 10-12 dakika üzeri kızarıncaya dek pişirin.
- Kıyılmış dere otu ilavesi ile servis edin.Afiyet,şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder