1 Haziran 2017 Perşembe

Sucuklu Patates Çorbası

Çorba Tarifleri

Sucuklu Patates Çorbası

Ey oruç! diriltici rüzgar,İslam baharı
Es insan ruhuna inip yüce ilham dağından
Kevser içir,ab-ı hayat boşalt,kristal bardağından
Susamış ufuklara insan kalbinin ufuklarına
                                          Sezai Karakoç/İnsan ve oruç şiirinden


Rahmet ve Mağfiret Ayı Ramazan


Mübarek Ramazan ayının rahmet,mağfiret ve bereketinin faydasına erme gayretinde iken;bir yandan da yemekler pişiriyor,iftar sofralarını süslüyoruz.Herkes bütçesi dahilinde sofrasını kurarken;kimimiz iftar sofrasında misafir ağırlıyor,kimimiz dört duvar arasında yada açıkta yalnız açıyor orucunu..


Ramazan Sofraları


Fakat herkesin niyeti ortak;Kurtuluşa ermek,nefsini ve bedenini arındırmak,Yaradana teslimiyetini ve bağlılığını,göstermek.İtaatini kanıtlamak.O'nun emri ile yemeyi bırakıp,onun emri ile yemek..

Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

Dua ile akşam ezanı beklenirken,İftar sofralarında,kaseler çorba ile dolmaya başlar.Öyle ya geleneklerimize göre iftarda,sudan sonra ilk çorbayı arar gözümüz.Her yemekten bıkılır da çorbadan bıkılmaz.Öyle ki;hafif,öyle ki sağlıklı,öyle ki lezzetli bir çorba ise,doyar hem gözümüz,hem midemiz...İşte patates çorbası da o çorbalardan.Sucuk yada pastırma seçeneği ile zenginleştirilebilecek bu çorbayı kaşar peyniri ilavesi yada sade hali ile de tüketebilirsiniz..

İftar

azıcık aşım sucuklu patates çorbası tarifi


6 kişilik

Malzemeler
  • 3 orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım litre su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Bir tutam muskat rendesi
  • Üzeri için isteğe göre;az yağda kızartılmış sucuk ve dereotu

                                         Oruç
Yapılışı

  • Yağı eritip unu,kokusu çıkıncaya dek kavurun.
  • Patatesleri küp küp doğrayıp,ilave edin ve soteleyin
  • Sütü,tavuk suyunu,suyu,tuz ve baharatları ekleyin
  • Patatesler yumuşayıncaya kadar çorbayı pişirin.
  • Çorbayı doğrayıcıdan geçirin.
  • Sucukları doğrayıp,az yağda kızartın.
  • Dere otu ilavesi ile tüketin.Afiyet,şifa olsun..








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...