1 Haziran 2017 Perşembe

Gerçek Tavuk Göğsü

                               tavuk göğsü tarifi

Gerçek Tavuk Göğsü


Başlıktaki gerçek sıfatının iğreti durduğunun farkındayım.Lakin tavuksuz yapılanlarına yalancı tavuk göğsü denilince;hakkını vermek adına,gerçek vurgusunu yapma ihtiyacını hissettim..

Türk Mutfağının Geleneksel Tatlısı Tavuk Göğsü


Tavuk göğsü;Türk mutfağının geleneksel tatlılarından olmasına rağmen,çoğu zaman evde yapmak yerine,iyisi bulunursa hazır alınan ve tüketilen tatlılardan.Nedeni belki de;tadını sevmemize karşılık,hala bilinçaltımızda,tavuk ve tatlıyı bağdaştıramıyor olmamızdır.

Aslında biraz cesaret,biraz özen ve sabırla,kasenin dibini görebileceğiniz bir lezzeti yakalamanız hayal değil!Hem başınız dik gerçek tavuk göğsü yapmak,yemek ve yedirmek yerine;niye kısık ve utangaç bir sesle yalancısını yaptım diyorsunuz??Eğer bu sözlerle sizi kıvama getirebildi isem;ipuçlarına geçiyor,bu arada sizi mutfağa davet ediyorum.

Öncelikle muhallebiyi hazırlamadan önce kemiksiz ve derisiz 1/4 tavuk göğsünü (ortalama avuç içi kadar) iyice yıkayıp,parçalara bölün ve haşlayın.Sakın ola alışkın olduğunuz üzere içine tuz atmaya kalkmayın!dememe gerek yok sanırım.

Hakiki tavuk göğsü

Haşlanan tavuk göğsünü,elinizin dayanabileceği sıcaklığa geldiğinde didikleyin.Biliyorum bu kısmı biraz acılı,ama işin püf noktası burada!Sıcak iken didiklenen et tel tel ayrılır ve muhallebinin içinde topaklanmaz.Didiklenen tavuk etini,soğuk suda 3-5 dakika bekletin.Ardından suyunu değiştirin.Bu işleme tavuk kokusu gidinceye dek devam edin.Ardından yaptığınız muhallebiye tavuk göğsünü ekleyip,iyice çırpın ve gerçek tavuk göğsü yapmanın haklı gururunu yaşayın.


azıcık aşım gerçek tavuk göğsü tarifi


8 kase için;

Malzemeler
  • 1 kilo tam yağlı inek sütü
  • 1 silme kahve fincanı mısır nişastası
  • 1 silme kahve fincanı pirinç unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/4 tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Arzuya göre küçük bir parça damla sakızı
  • Tarçın
Yapılışı
  • Tavuğu haşlayın
  • Sıcak iken tel tel didikleyin
  • Didiklenen tavuk etlerini soğuk suda 3-5 dakika bekletin.Bu işlemi bir kaç kez uygulayın
  • Süte,nişasta,pirinç unu,şeker ve damla sakızını ekleyin,çırpıcı yardımı ile karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan aldığınız muhallebiye 1 yemek kaşığı tereyağı ve tavuk etlerini ekleyin.
  • Çırpıcı yardımı ile 5 dakika çırpın.
  • Kaselere yada tepsiye boşaltarak soğutun.
  • Tarçın eşliğinde servis edin.Afiyet,şifa olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Günün Tarifi

Elmalı Kurabiye

      Elmalı kurabiye mi dediniz?                                    İşte benim için sonbaharın özeti..Depresif bir ruh hali;buna...