Röşti (Röschti)
Röşti;İsviçre kökenli bir yiyecek.İsviçre'nin batı kantonlarından Bern köylülerinin kahvaltıda tükettikleri Röşti,önce İsviçrenin geneline sonrada Avrupa'ya yayılmış.
Malzemelerin ulaşılabilirliğinin kolaylığı ve tahmin edilebilir lezzeti sayesinde sınırları aşarak hızla yayılan röşti ülkemize kadar ulaşmış.Aslında yabancı olduğumuz bir lezzet değil.Kabaca bir mantık yürütecek olursak;kumpirin en sade ve tavada pişirilmiş hali diyebiliriz röşti için.
Kahvaltılarda yada Ana Yemeklerin yanında Röşti
Kahvaltılarda ve et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edilebilen röşti,dar zamanlarda öğrencilerin ve yoğun çalışanların ana yemeği olabilecek kadar da doyurucu nitelikte.
azıcık aşım röşti tarifi
18 cm.çapında tava için;
Malzemeler
- 3 adet orta boy patates
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı
- Patatesleri haşlayın,kabuklarını soyun.
- Rendenin iri tarafında patatesleri rendeleyin
- Tuz,karabiber ve pul biber eklediğiniz patatesleri hafifçe harmanlayın.
- Tavayı tereyağ ile yağlayın
- Patatesin yarısını tavaya döşeyin.
- Ortasına kaşar peynirini döşeyin.
- Kalan patatesi en üste döşeyip,ocakta bir kapak yardımı ile röştinin iki tarafını da kızartın.
- Çevirirken tavaya tereyağ ekleyin ki patatesin diğer tarafı yavan olmasın.
- Röştiyi kahvaltıda yada et yemeklerinin yanında garnitür olarak tüketebilirsiniz.Afiyet,şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder